0 Elemek
Oldal kiválasztása

Tudj meg többet Sanyiról

Hogyan született Sanyi?
Sanyi 2009-ben született, amikor meghalt édesapám. Ezek a rajzok kezdetben róla vagy hozzá szóltak és a búfelejtést szolgálták. Azért is lett Sanyi, mert apám is Sándor volt, és azért pont bagoly, mert ha apámra gondolok, akkor nem jut más állat az eszembe, csak a bagoly. Sok közös vonás van Sanyiban és Sándorban: keveset beszélnek, de mondanak valamit.
 
Hogyan lett sikere?
Teljesen hétköznapi és egyszerű dolgokkal foglalkozom. Talán az ragadta meg az embereket a leginkább, hogy Sanyi nem akar többnek látszódni annál, mint ami. Mégis mindennap történik valami az életében, életemben, amit meg lehet rajzolni. A sikere talán az egyszerűségében rejlik, hogy a hétköznapi problémákról szól, amivel mindenki könnyen tud azonosulni.
 
 
Egyedül vagy a csapatban?
A rajzokat egyedül készítem, bár a környezetem, családom, barátaim mindig inspirálnak és egy-egy poén megszületésében aktívan részt vesznek. Sokszor a barátokkal való beszélgetés során születik meg egy-egy poén, és ezt gyorsan meg is rajzolom.
A csapatot erősíti Zsófi, aki a marketinges feladatokat látja el és a webes munkát Taki, a fejlesztő is segíti.
 
Van olyan téma, amibe Sanyi nem szól bele?
Törekszem arra, hogy mindig olyat rajzoljak, amivel nem bántom meg más emberek érzéseit, legyen az akár vallási, filozófiai vagy erkölcsi problémával foglalkozó rajz. Korábban kerültem a politikai tartalmat, de szerintem manapság már annyira az életünk része a politika, a bőrünkön érezzük a hatását, hogy nem lehet elmenni szó nélkül egy-egy hír mellett. Ezeket néha beleépítem a poénokba, de nem ez a fő vonala Sanyinak.
 
Sanyit csak Magyarországra szánod?
Nem szeretném őt kalitkába zárni, szabad szárnyakat szánok neki. Ezért is született meg Sanyi külföldi kistestvére, Alex the owl, akit szintén olvashattok angol nyelven az instagramon. Célom és vágyam, hogy Alex révén Sanyi nemzetközileg is ismert legyen. 

Kövesd Sanyit az instagram oldalán

Légy részese a Sanyi a bagoly mindennapjainak.