0 Elemek
Oldal kiválasztása

Idén sem aggódtam túl a karácsonyt. A karácsonyfát, vagyis KF 0467 fát beszereztem már októberben. A  bevásárlást módszeresen és megfontoltan végeztem, úgy ahogy a hörcsög a pofazacskóiba teszi el az eleséget, én is úgy pakolgattam az élelmiszerlánc futárával a hűtőt. Az ajándékokat szeptembertől kezdetm el rendelni az ebayről és a határértéket ezer forintnál meghúztam. Már csak néhány apróságot kellett vennem, hogy valaminek örüljenek is a szeretteim.

Igyekeztem idén is valamit kézzel készíteni, így egy igazi klasszikust vettem elő a mézeskalácsot. Persze senki ne higgye azt, hogy az alapanyagok összeállításával bajlódtam a legtöbbet. Ezt egy cukrász Doktorra bíztam, mivel köztudottan photoshopban hamarabb összedobok egy erdélyi fatányérost, mint a konyhában. Engem sokkal inkább izgatott az, hogy milyen formába öntsem a csodálatos, illatozó mézeskalácsot. A forma természetesen Sanyi a bagoly és azok, akiknek elég nagy szerep jut az ajándékok szállítmányozásában is: hajó, repülő, kamion. Úgy gondolom, hogy a nagy vízen túli Santa és a Jézuska is rá van szorulva logisztikai cégre. És lehet ők is épp a  DB Schenkerrel dolgoznak együtt.
Sanyi karácsonyi kinyomó formáit az INOKA alapítvány autista fiataljai készítették el. Ők jelenleg egy budapesti kis irodában alkotnak és készítenek prototípusokat a speckó 3D nyomtatójukkal. Soha jobb helyen nem készülhettek volna el ezek a kis formák, hiszen nagyon precizen dolgoztak. Először egy modellezőprogramban tervezték meg, majd a 3D nyomtató segítségével elkészítették a műanyag kiszúróformákat.
sanyi-sutinyomok
Így születtek ezek az illatos mézeskalácsok, hogy az ünnepi asztalunkat díszítsék és elmondhassam velük vizuálisan:
sanyiabagoly_db_schenker_karacsony_b
Boldog karácsonyt kívánok nektek és házatok népének!
Sanyi a bagoly és családja